Preokretom Smederevci stigli do pobede nad Metalcem

SMEDEREVO, 9. septembar 2023 – Spretniji, a može se reći i srećniji, fudbaleri Smedereva danas su na stadionu kraj Dunava, teško mukom, stigli su do druge pobede u prvenstvu Prve lige Srbije: Smederevo 1924 – Metalac 2:1 (2:1).

Gosti iz Gornjeg  Milanovca  su bolje ušli u meč i najpre preko Markovića a potom i Arambašića ozbiljno pripretili golu domaćina. U oba slučaja istakao se golman Kaličanin.

Terensku inicijativu Metalac je krunisao u 15. minutu i to sa bele tačke. Nakon kornera lopta je krenula ka nebranjenom delu gola Smedereva, odakle ju je izbacio Panić, ispostavilo se uz pomoć ruke. Siguran izvođač penala bio je Milinković.

Samo pet minuta kasnije Arambašić se ponovo našao u šansi, ali je i ovog puta Kaličanin izašao kao pobednik i tako sprečio goste da dupliraju vođstvo.

Tek tada su se Smederevci trgli i preuzeli inicijativu, da bi nakon nešto više od pola časa igre stigli do izjednačenja. I ovaj gol je pao s penala; Obradović je nadmudrio svoje čuvare, ušao u kazneni prostor i kada se spremao n udarac Bulatović ga je srušio. Neumoljiv sa bele tačke bio je Stevanović.

Isti igrač je desetak minuta kasnije uposlio Ivića, a ovaj je ušao u kazneni prostor i kao na tacni servirao loptu kod druge stative Dimitrijeviću, koji je iz punog trka smestio loptu pod prečku Milanovčana za rezultatski preokret.

Mogli su u nastavku susreta Stevanović i Pirgić da povećaju prednost domaćih, a onda je sreća pogledala Smederevce; u 73. minutu rezervista Mina Nazarit sa pet metara nije uspeo da realizuje čist zicer.

Još bliži postizanju gola gosti su bili u 90. Minutu; posle kornera Aleksić je pogodio stativu, da bi odbitak završio u naručju Kaličanina.

Tako su Smederevci na kraju mogli da proslave osvajanje novih bodova pred više od hiljadu i po navijača koliko je pratilo današnji susret.

Posle današnjih utakmica, nepotpunog petog kola, jer treba da se igraju još četiri meča, Smederevci su  treći na tabeli sa 10 osvojenih bodova. U narednom kolu, u ponedeljak 18. septembra od 16 i 30, Smederevo gostuje Jedinstvu u Ubu. U međuvremenu treba da odigra i utakmicu pretkola Kupa Srbije naredne srede u Meševu sa istoimenim članom Srpske lige Istok kako bi izborilo plasman među 32 ekipe koje ulaze u završnicu ovog takmičenja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!